28 Aralık 2011 Çarşamba

Exchange ActiveSync™ uygulamasını kurma

Exchange ActiveSync™ uygulamasını kurma
Exchange ActiveSync'i kurmadan önce telefonunuza bir Internet hesabı kurmanız gerekmektedir. Denetim masası > Bağlantılar > Internet sihirbazı'ndan Internet sihirbazını kullanabilir veya BT departmanına veya operatörünüze sorarak Internet ve Exchange ActiveSync için hangi ayarları kullanmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Exchange ActiveSync hesabınızı kurmak için
  1. Araçlar > Exchange ActiveSync'i seçin.
  2. İleri'yi seçin.
  3. Aşağıdaki bilgileri girin:
Kullanıcı adı – Exchange hesabına bağlanmak için kullanacağınız ad. Genellikle Windows oturum açma kullanıcı adınızla aynıdır.
Şifre – Exchange hesabına bağlanmak için kullanacağınız şifre. Genellikle Windows oturum açma şifrenizle aynıdır.
Sunucu adı – herkes tarafından erişilebilen sunucunun adı (http:// veya / içermemelidir, ancak şu şekilde olabilir: exchange.mycompany.com).
Etki alanı – kurumsal ağda bağlı bulunduğunuz etki alanı.
SSL kullan (Güvenli Yuva Katmanı) – varsayılan olarak etkindir. Bu özelliği devre dışı bırakmak için onay kutusunun işaretini kaldırın.
Bu onay kutusunu işaretlemeden önce, bir SSl bağlantısı kullanıp kullanamayacağınızı BT departmanınız veya operatörünüzden öğrenin. Ayrıca telefonunuzun Sertifika Yetkilisi (SY) kök sertifikalarının sunucunun kök sertifikalarına uyup uymadığını da doğrulayın.
  1. Exchange sunucusunda başarılı bir şekilde bağlanabileceğinizden emin olmak için Doğrula'yı seçin.
  2. Veri şebekenize erişim için izin isteyen bir mesaj belirir. Direct Push kullanacaksanız, Daima'yı seçmenizi öneririz.
  3. Bir sonraki ekran, Exchange ActiveSync kullanılırken Sony Ericsson PC Suite'in takvim, kayıtlar ve e-mail senkronizasyon kategorilerini kapatmanızı önerir. Bu senkronize unsurların tekrarlanmasını engeller. İleri'yi seçin.
  4. Exchange sunucunuzdaki verilerin telefonunuzdaki verilerle nasıl senkronize edilmesini istediğinizi seçin. Sonra İleri'yi seçin.
Üzerine yaz (önerilen) – kayıtlar ve takvim bilgileri telefonunuzdan kaldırılır ve Exchange sunucusu verileri telefonunuza transfer edilir.
Birleştir – telefonunuzdaki kayıtlar ve takvim bilgileri Exchange sunucusu verilerinizle birleştirilir. Bu tekrarlamalara neden olabilir.
  1. Yaptığınız seçime bağlı olarak, Exchange ActiveSync'in telefonunuzdaki verileri kaldıracağı veya verilerinizi birleştireceğine yönelik bir uyarı belirir. Onaylamak için Evet'i seçin.
Şimdi kurulumu tamamladınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder