VMware ile Mac OS X Mavericks 10.9 Kurulumu
Gönderen Vedat YILMAZ | 29 Ekim, 2013 | Kategori : VMware
Uzun bir süredir site ile ilgilenemiyordum. Mac OS X Mavericks in de çıkmasıyla birlikte VMware ile Mac OS X Mavericks 10.9 Kurulumu nasıl yapılır hep birlikte bakalım.
Daha önce Intel ve AMD işlemciler ile uyumlu Mac OS X Moutain Lion 10.8.3 kurulumu yapmıştık. Mountain Lion 10.8.3 ü sorunsuz bir şekilde kuranlar Mavericks i de aynı şekilde kurabilirler. Yeni kurulum yapacaklar için yine ekran görüntüleri ile birlikte açıklayalım.
VMware ile Mac OS X Mavericks 10.9 Kurulumu şu an sadece Intel işlemcileri destekliyor. Henüz AMD için bir kernel patch yok. İleride olur da yayımlanırsa yine konuyu güncelleriz.
VMware ile Mac OS X Mavericks 10.9 kurulumu için gereksinimler
1- Hardware Virtualization (VT) destekli bir işlemci. Güncel işlemcilerin neredeyse tümünde bu özellik mevcut. Anakartımızın bios undan aktifleştirmemiz yeterli. Bu kurulumu yaptığım MSI GE60 Ntebook ta son bios güncellemesi ile bu özellik aktif oluyor. Eğer bios ta virtualization seçeneğiniz yoksa bios güncellemelerini kontrol edebilirsiniz.
2- Önceden hazırlanmış Mac OS X Mavericks 10.9 VMware imajı ve bazı araçlar. VMware Unlocker ve darwin.iso gibi.
3- VMware Workstation 8 veya üstü bir sürümü. Biz bu testimizde VMware 10 sürümünü kullandık.
Kurulum
1- Mac OS X Mavericks 10.9 download adresinden önceden hazırlanmış VMware imajını indirelim (torrent).
2- İndirdiğimiz sıkıştırılmış dosyayı 7zip yardımı ile açalım.
3- Bios Ayarlarından Hardware Virtualization ı eneble ettiğimizden emin olalım.
4- İlk önce VMware Unlocker yardımı ile VMware Workstation a Mac OS X desteği kazandırmamız gerekli. Bunun için VMware Unlocker klasöründen kullandığımız işletim sistemi ve sürüme uygun olan versiyonu seçiyoruz ve çalıştırıyoruz. Windows için install.bat dosyasını yönetici olarak çalıştırmamız gerekiyor.
VMware Unlocker kurulumunun ardından VMware de sanal makina oluştururken işletim sistemi yaptığımız yerde Apple Mac OS X seçeneği aktif oluyor.
5- OS X Mavericks klasöründeki OS X Mavericks.vmx dosyasına çift tıklayarak Önceden hazırlanmış imajı VMware ile açıyoruz.
6- Edit Virtual Machine Settings diyerek RAM, CPU ayarlarını yapabilirsiniz. Kullandığım notebook ta 6GB ram olduğu için Mac OS için 4GB ayırdım. Yine aynı şekilde işlemci için de 4çekirdek kullanılabilir olarak seçtim.
7- Sıra sanal makinamızı çalıştırmaya geldi. Çalıştırdıktan sonra çıkan ekranda I copied itseçeneğini seçerek sanal makinayı başka bir yerden kopyaladığımızı belirtiyoruz.
Eğer yukarıdaki adımları doğru bir şekilde yaptıysanız ve sisteminiz ile ilgili başka bir sorun yoksa Mac OS X Mavericks 10.9 Kurulumu başlaması gerekir.
Aşağıdakine benzer bir ekranda bir süre bekleyebilirsiniz.
Kurulum bizi ülke seçimi ekranı ile karşılıyor. Seçip Continue diyoruz ve devam edioruz.
Klavye seçimi. Turkish – QWERTY PC seçelim ve yine Continue diyelim.
Eğer başka bir Mac veya PC den önemli bilgileri almak isteyip istemediğimizi soruyor. Don’t transfer any information now diyerek devam edebiliriz. ,
Bu ekranda Apple ID ile giriş yapabilir veya Don’t sign in diyerek bu adımı atlayabilirsiniz. Continue dedikten sonra bizden tekrar onay istiyor.
Lisans Sözleşmesi. Agree diyerek kabul ediyoruz ve tekrar onaylıyoruz.
Bu ekranda kullanıcı oluşturuyoruz.
Kayıt ekranı. Don’t register diyerek bu adımı atlayabilirsiniz.
Son ayarlar yapılıyor. Bu ekranda da biraz bekleyebilirsiniz.
ve Mac OS X Mavericks karşımızda.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder